Home / Фреш нюз / Африка празнува пред Народния театър

Африка празнува пред Народния театър

Екзотична музика, танци, храна, дрехи, вино и много емоции ще има днес в Градската градина на София, където ще се празнува Денят на Африка.

Купонът започва в 11 часа пред Народния театър и ще бъде открит от вицепрезидента  Илияна Йотова. Празникът ще продължи 4 часа, организатори са посолствата Република Южна Африка, Мароко, Алжир, Либия, Египет и Судан, както и почетните консулства на Кения  ред африкански страни у нас. Това съобщи посланикът на РЮА Ванеса Калверт по България он ер. Целта е българите, които досега не са имали повод да се докоснат до културата на Африка, да се запознаят с духа и обичаите на екзотичния континент.

Пред Народния театър се очаква да се съберат мнозинството африканци, които живеят в София, както и да дойдат хора от други градове.

Празникът е с цел единство и мир между страните. Ние сме една от водещите страни на африканския континент. Можем да обединим континента по подобие на Южна Африка. Ние не можем да бъдем остров на богатството сред бедността. Трябва да направим Африка обединена“, подчерта посланик Калверт.

Check Also

Защо клиентите предпочитат матраци НАНИ и кои са техните ТОП продукти на пазара?

Когато става въпрос за качествен и здравословен сън, няма как да не споменем ролята на …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.