Home / Водещи / Щатски генерал: Ако нападнем Русия, ще издържим много по-малко от Хuтлeр…

Щатски генерал: Ако нападнем Русия, ще издържим много по-малко от Хuтлeр…

Американската армия абсолютно не може да победи Русия. Единствената защита на Америка е ядреното оръжие.
Това каза в доклад пенсионираният генерал Дъглас Макарти, изнесен на конференция в Далас.
Докладът предизвика доста шумни реакции, но и гласове, че човекът говори Истината и е време да спрат „самозаблудите“.
„Американската армия не е срещала равностоен съперник от Виетнамската война насам. Всички следващи войни са в някакво огромно наше превъзходство с бутафорни противници. Най-силният беше Саддам Хюсеин, който имаше точно 20 пъти по-малко самолети, поне 5 пъти по-малко танкове, изобщо не говоря за кораби или ракети. Дори в жива сила се оказа, че има по-малко от нас. Слуховете за 1 милион армия се оказаха лъжа. Саддам е имал не повече от 200 хиляди човека, срещу нашите 685 хиляди. Е, победихме го…“ – каза генералът.
После допълни:
„Но много хора се питат дори дали Виетнам ни е бил равностоен съперник. Една изостанала страна, основно с войници, въоръжени с „Калашници“. Те ни направиха за смях, победиха ни. Ако тях не сме могли да бием, къде гледаме към Русия…“
„Нашата армия е сбъркана из основи. Тя е само на думи професионална. Няма нищо общо с класическите наемници на Римската империя или на Великобритания. Ние по същество имаме една платена наборна армия, в която набираме бедни млажеди, желаещи да получат висше образование и социални привилегии. Те не идват, за да стават войници, те идват за да не плащат за университет. Това не е армия…“ – каза Макарти.
„Ако тези момчета се изправят срещу суровите руснаци, които целуват чук, потопен в грес, за да ги признаят за бойци, нашите просто ще бъдат схрускани…“ – добави генералът.
„Технологично превъзходство също нямаме. Нашите милиарди отиват основно за печалби на корпорациите, без да изобретят нищо съществено. Хвърлихме 1 трилион долара за Ф-35, а руснаците го приземиха с ракети С-300, модел от 1980 г.“
„Ако някой политик реши да премери сили с Москва, ще свършат с нас много по-бързо, отколкото свършиха с Хитлер“…
Г.Н.

Check Also

Защо нямаме простак на годината? Ощетяваме толкова много българи

Малко преди Коледа в студиото на Дарик радио, където си говорихме за списание “Космос”, на …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.