Home / Спектър / Шефът на ‘Автомагистрали’ бил съдружник на мъжа на Гинка от Пазарджик преди 10 г.

Шефът на ‘Автомагистрали’ бил съдружник на мъжа на Гинка от Пазарджик преди 10 г.

Държавното дружество „Автомагистрали“ няма сключени договори с подизпълнители за строителството на 134 км от АМ „Хемус“, каквото твърдение се появи в последните дни от лидера на БСП Корнелия Нинова. Това заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова, цитирана от БТА.

Нейният заместник Николай Нанков уточни, че има подписани рамкови споразумения с десет юридически лица за доставка на материали, наем на техника, които са за цялата текуща дейност на фирмата.

Договорът с „Автомагистрали“ е сключен на 20 декември, каза министър Аврамова и допълни, че ще бъде предоставен на БСП, както поискаха по-рано днес от партията.

В отговор на въпрос заместник-министър Нанков каза, че ръководителят на дружеството Стоян Беличев е бил преди десет години за около година съдружник на съпруга на Гинка Върбакова, като след това е продал дела си.

Министър Аврамова потвърди, че той никога не е бил съдружник с Гинка Върбакова, какъвто въпрос отправи депутатът от БСП Елена Йончева.

В отговор на въпрос за ръководството на Агенция „Пътна инфраструктура“ регионалният министър каза, че се търсят двама добри мениджъри и експерти, които да влязат в УС на Агенцията, и добави, че това е една от най-важните задачи, за да не се блокира работата й.

Check Also

Унгария ще подкрепи България за пакета ‘Макрон’

Унгария изрази готовност да подкрепи България в по-нататъшните ѝ усилия против приемането на пакета „Мобилност …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.