Home / Водещи / Уикилийкс: Германия дои €30 млрд. месечно от Източна Европа, докато те си мислят, че им дава…

Уикилийкс: Германия дои €30 млрд. месечно от Източна Европа, докато те си мислят, че им дава…

Германия е превърнала Източна Европа в своя дойна крава, става ясно от изтекъл доклад на ЦРУ, появил се в сайта „Уикилийкс“.

Германия подмами Източна Европа с обещания за еврофондове, и тези страни „клъвнаха“. Но не се усетиха, че по други канали ще си платят много повече, констатират шпионите на Вашингтон.

Германия е изкупила основни индустрии, банки и е взела ключови концесии. Тя осигурява дори електро и водо снабдяването на големи Източно-европейски градове – услуга, от която те реално нямат нужда.

Германски компании държат контролните пакети в повечето търговски вериги, стигащи до крайния потребител. И през този канал налагат германски стоки – направо с немски етикет, или просто преопаковани в съответната страна.

Много е интересно да се види разликата. Докато тези 30 милиарда евро се плащат от самите народи, то парите обратно – до 3 милиарда, се получават от елитите им. Т.е. Германия де факто подкупва местните правителства чрез еврофондовете, а после прибира в пъти повече от народите.

Ако не беше тази политика, сега Източна Европа щеше да е 2-3 пъти по-богата. Германският ЕС сваля жизнения стандарт на Източна Европа, а не го качва, категорични са анализаторите от Ленгли.

Check Also

Унгария ще подкрепи България за пакета ‘Макрон’

Унгария изрази готовност да подкрепи България в по-нататъшните ѝ усилия против приемането на пакета „Мобилност …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.