Home / Фреш нюз / С какво трябва да се хранят децата през зимата?

С какво трябва да се хранят децата през зимата?

Зимата наближава, а здравословното хранене е от изключителна важност за здравето на децата.

По този повод Съюзът на преработвателите на плодове и зеленчуци в България организира дискусия за здравословното хранене на подрастващите през предстоящия зимен сезон. 

На дискусията присъстваха водещи специалисти и диатолози в областта на детското хранене. Експертите подчертаха, че най-често в детския организъм през зимата липсват витамини и минерали, което намалява имунитета и го правят податлив на вируси и настинки.

Недостигът на някои хранителни вещества в студените дни може да наруши цялостното развитие на подрастващите и да повлияе сериозно както на растежа, така и на нервно-психическото и половото им развитие.

Членове на съюза предлагат  продукти, подготвени специално за подрастващи и създадени за нуждите на организъм в растеж, който тепърва укрепва и се развива.

 „Организмите ни са адаптирани най-вече към храната, създадена от плодове, зеленчуци и билки, които се отглеждат на нашите ширини и в нашите климатични условия. Консервираните, изсушени или замразени храни дават онези добри възможности в зимните месеци, които да компенсират недостига на важни витамини и минерали за здравето на подрастващите“, подчерта още Антоанета Божинова, изпълнителен директор на съюза.

Check Also

Вдигат паметник на Симеон Радев до Моста на влюбените

Паметник на автора на „Строители на съвременна България“ Симеон Радев ще се издигне до Моста …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *