Home / Водещи / Съпругата на Томислав Дончев иска „твърда ръка“, за да не се превърнем в „циганска държава“

Съпругата на Томислав Дончев иска „твърда ръка“, за да не се превърнем в „циганска държава“

Съпругата на вицепремиера Томислав Дончев Светлана отново използва личната си страница във „Фейсбук“, за да разпространи публичен пост, в който прави изказване против ромите.

Коментарът ѝ идва след нападението над военнослужещ в пловдивското село Войводиново, за което бяха задържани двама братя.

След случая багери започнаха да рушат незаконните постройки в ромската махала в селото, които са опасни за живеене.

Съдът пък остави за постоянно в ареста двамата задържани, въпреки че единият от тях е непълнолетен.

„Пореден епизод от сериала „Интеграцията невъзможна“. На тези хора все някой им е виновен – българите, държавата, политиците. Те винаги са невинни, жертви на обстоятелствата. „Твърда ръка“ за всеки, без значение циганин или българин, който бие, убива, краде, не се грижи адекватно за децата си, превръща ги в просяци, прави деца на други деца. Твърди, смели и категорични мерки, иначе съвсем скоро ще се превърнем в циганска държава“, написа Светлана Дончева във „Фейсбук“.

Въпреки че не изказва директно подкрепата си за вицепремиера Красимир Каракачанов, който след случая заяви „циганите станаха изключително нагли и търпимостта на българското общество се изчерпа“, тя пише още:

„И стига сме се страхували от псевдолибералните грантаджии, които започват да пищят всеки път, когато някой се опита да назове нещата с истинските им имена. Лицемерието и овчедушието ни докараха дотам, престъпникът да има повече права от жертвата“, завършва публикацията на Дончева.

В средата на миналата година тя използва страницата си във „Фейсбук“, за да напише „Морковите за циганите са на свършване, време е за тоягата“.

Публикацията ѝ предизвика остри коментари, като дори беше изтрита заради докладването ѝ от много хора.

След това Дончева се извини и обясни, че две случки са я провокирали да напише това.

Първата е видео на неин приятел от Габрово, който се оплаквал от непрестанен тормоз от оглушителна музика, пускана от роми, а втората е репортаж за бой на столично кръстовище с участие на роми.

***
Източник: www.dnevnik.bg

Check Also

Защо нямаме простак на годината? Ощетяваме толкова много българи

Малко преди Коледа в студиото на Дарик радио, където си говорихме за списание “Космос”, на …