Home / Водещи / СУ настани студентка с две момчета в общежитие, след което я остави на улицата…

СУ настани студентка с две момчета в общежитие, след което я остави на улицата…

Настаняването на първокурсниците в общежитията на Софийския университет започна едва вчера, но проблемите не закъсняха.

Студентка беше класирана в една стая с две момчета, а след като от Комисията по настаняване установиха грешката, тя беше принудена да се впусне в хаоса по ново настаняване, което може да я остави на улицата, пише Офнюз.

Първокурсничката, чието име не споменаваме по нейно желание, разбира, че е настанена в бл. 19 в Студентски град, когато излиза класирането за общежитие – в 01:30 на 27 септември. Това е и първата дата, когато част от студентите според факултета трябва да се настанят.

Тъй като бл. 19 не се стопанисва от Софийския университет, а от друг ВУЗ, момичето решава да се обади на домакина на блока, за да попита дали трябва да спази съответните дати за настаняване. След като е попитана за номера на стаята ѝ, той установил, че тя е настанена с две момчета, затова ѝ казал да отиде още утре, за да говори с Комисията по настаняване.

Студентката това и прави. След дълго чакане на опашка пред бл. 42, станала пословична от началото на настанителната кампания, идва нейният ред. От Комисията по настаняване ѝ обяснили, че от бл. 19, в който е настанена, са изпратили разпределение от минала година. Така в момента не е ясно колко свободни места има и кои стаи са заети. Това била и причината за объркването.

Казали ѝ, че в момента вариантите са да я настанят в общежитие, което се намира на бул. “Цар Борис III”, или в бл. 7 в Студентски град, който се стопанисва от Медицинския университет.

Дали ѝ разменно писмо, което да бъде подписано и подпечатано в 102 кабинет на Комисията.
След процедурата с подписа и печата момичето отишло в бл. 7. Там домакинът обаче бил категоричен, че е необходим още един подпис от комисията на Медицинския университет, за да бъде настанена. Последното условие се оказало неосъществимо за момента – въпросната комисия работела само във вторник и четвъртък.
Така в момента момичето остава на улицата, докато изчака вторник, за да получи необходимия ѝ подпис. В същото време тя няма запазено място в блока, а настаняването продължава и може да се окаже, че за нея в крайна сметка няма места.
На фона на този хаос си задаваме въпросите: А ако първокурсничката не се беше обадила предварително в блока, в който е настанена и така да разбере за възникналата грешка? Ако беше дошла сама с багажа си в упоменатата дата, на която да се настани в стаята си, без да знае за проблема?

Източник: ОфНюз

Check Also

ФАЛШИВ ДНЕВЕН РЕД

Гебрев да го направят кавалер на „Ордена на Руколата“, дори с два ордена да го …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.