Home / Крими / Стоян Мавродиев оглави Българската банка за развитие

Стоян Мавродиев оглави Българската банка за развитие

Бившият шеф на комисията за финансов надзор Стоян Мавродиев оглави Българската банка за развитие (ББР).

Днес БНБ вписа в регистъра и по този начин даде лиценз на трима нови членове на Управителния съвет, веднага след това надзорния съвет на ББР гласува промените.

Управителния съвет ще се състои от четирима души, трима от които са нови – Стоян Мавродиев, Николай Димитров и Румен Митров. И тримата ще бъдат изпълнителни директори на ББР, като Стоян Мавродиев е и председател на Управителния съвет.

Единственият, който запазва поста си в предишния и в новия УС е Илия Кирчев. Той ще бъде само член на Съвета.

Двама от досегашните директори – Билян Балев и Атанас Геков напускат.

Управлението им бе съпътствано от постоянни скандали. ББР, която на теория трябва да насърчава развитието на бизнеса, всъщност раздаде малко на брой, но огромни по размери кредити на най-богатите и знакови фигури в България. Особено скандален беше кредита към пловдивския бизнесмен Георги Гергов. След като го получи, той обяви, че ще работи за коалиция между БСП и ГЕРБ.

Check Also

Двойни стандарти – олигарх в съдебна зала без белезници, идиотка дето се бори със застрояването – окована… :)

Гротеската е пълна. Какво да се каже. Освен, че десетки сгради стартираха в Младост върху …

One comment

  1. В интернете немало позновательных статей о пикантном положении и роддомах, но они какие-то неконкретные. Не имеется названий перинатальных центров, адресов, советов настоящих докторов. А желательно бы увидеть свежую информацию, жизненную в данном году – с новейшими технологиями, тарифами и новинками.
    Безупречно, чтобы еще и позновательная информация для будущих и реальных мам. Все это обнаружила именно здесь. Четко, конкретно, с примерами из реальной жизни, консультациями специалистов. Нередко захожу на интернет-сайт, если чадо недомогает.
    фото беременной лободы

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *