Home / Спектър / Сериалът продължава: Пратиха ли чехите документи за ЧЕЗ, не пратиха ли…

Сериалът продължава: Пратиха ли чехите документи за ЧЕЗ, не пратиха ли…

След като чешкият премиер Андрей Бабиш отрече да е давал на българския си колега Борисов документи за сделката с ЧЕЗ, българската правителствена информационна служба излезе с ново прессъобщение.

В него се казва: „По повод появили се медийни интерпретации държим да уточним, че информацията относно сделката с ЧЕЗ е изпратена веднага след проведения телефонен разговор между премиерите Борисов и Бабиш от електронната поща на Ондрей Ланда, заместник-министър на финансите в чешкото правителство и член на Надзорния съвет на ЧЕЗ, до съветник в кабинета на българския министър-председател“.

Бойко Борисов ми се обади вчера заради продажбата на „ЧЕЗ България“. Но аз отказах да пращам каквито и да е документи, заяви по-рано днес Бабиш пред „Лидове новини“.

„Премиерът ме информира, че има проблем с компанията и със сделката и аз му обясних как е станала тя от чешка страна. Не харесвахме особено предложението за покупка, но Министерството на финансите ни увери на няколко пъти, че компанията е прозрачна, парите са прозрачни и Надзорният съвет е одобрил сделката“, допълни Бабиш.

Същевременно от българската правителствена пресслужба вече обявиха, че „информацията, свързана с източниците на финансиране на сделката по продажбата на бизнеса на ЧЕЗ Груп в България, е предоставена от министър-председателя Бойко Борисов на народните представители вчера. Върху нея няма гриф за сигурност, но поради факта, че не е съставена от орган на изпълнителната власт в България и съдържа данни за евентуални бъдещи банкови операции, е заведена в секретното деловодство на Народното събрание.“

„Без да коментираме съдържанието на предоставения материал и каквито и тълкувания да му бъдат правени, подчертаваме, че това е първата официална информация по сделката и тя беше предадена на народните представители незабавно след получаването й“, твърдят още от българското правителство.

Check Also

Над половината психиатрии у нас са в критично състояние

Половината от психиатричните болници са в критично състояние. Това съобщи здравният министър Кирил Ананиев след …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.