Home / Спектър / СДС в София скочи срещу част от ДСБ, за да помогне за развод с ‘Да, България’

СДС в София скочи срещу част от ДСБ, за да помогне за развод с ‘Да, България’

Съветниците от СДС в Столичния общински съвет, които са в групата на Реформаторския блок заедно с ДСБ, призоваха колегите си да не обслужват политическите цели на социалистите. 

Д-р Антон Койчев, шеф на СДС-София и член на НИС, подчерта, че сините много съжаляват, задето представителите на ДСБ гласуват с БСП „за“ провеждане на референдум на изграждане на инсталация за изгаряне на RDF отпадъци в „Топлофикация“ София. 

Целта на изразената позиция има скрита цел, чрез нея „Раковски“ 134 се опитва да подпомогне тази част от ДСБ, която иска партията да се раздели с „Да, България“ на Христо Иванов и да се съюзи със СДС за предстоящите догодина избори, научи OFFNews от членове на ДСБ. 

Според сините, които имат Национален съвет в неделя и трябва да определят коалиционната си политика, голяма част от структурите на ДСБ са против участието на партията в коалицията „Демократична България“ и искат да се съберат отново с хората на СДС. 

Няма да се разцепи групата на РБ в общината, категоричен бе д-р Койчев.

Съветниците от СДС коментираха като много неприятна новината, че ДСБ не е допусната на форума на ЕНП в Хелзинки, заради неплатен членски внос. 

Check Also

Европарламентът призова всички държави членки да ратифицират Истанбулската конвенция

В няколко държави членки фундаменталните за ЕС права са под заплаха. Насилието и дискриминацията спрямо …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.