Home / Под лупа / САЩ рекетират Борисов за рандеву с Тръмп. След F-16, „Турски поток-2“ и Венецуела искат да изгони разведки на Путин

САЩ рекетират Борисов за рандеву с Тръмп. След F-16, „Турски поток-2“ и Венецуела искат да изгони разведки на Путин

Бойко Борисов е имал тежка среща на четири очи с Цветан Цветанов в събота, съобщават източници от службите. Вторият в ГЕРБ му е донесъл послание от Вашингтон.

Американците му поставят ултиматум – да изгони руски разведки на дипломатическо прикритие заради раздухания скандал „Гебрев и Новичок“.

САЩ буквално рекетират Б.Б. за срещата с Тръмп – условията ескалират: След F-16, „Турски поток-2“ и Венецуела, мачкането на Радев, сега искат да гони и шпиони на Москва заради акцията на нелегала на ГРУ „Сергей Федотов“.

Ако Борисов изпълни ултимативното условие, евровотът ще се превърне във война – рашките и без това активно работят за свои „троянски кончета“ в ЕС чрез листата на БСП.

Б.Б. вече няма как да лавира с медийни пласменти като „платноходките в Черно море“. След изборите в Украйна руските „оперативни на терен“ ще се прехвърлят в България.

Това вещае тежки избори за Бойко Борисов. Рашките разполагат с ресурс да наклонят везните в полза на БСП. (Цветанов откри Америка след връщането си от САЩ – убеден бил, че руснаците щели да се намесят в изборите, здрасти, че бързаме…, пишем го от месеци.) Засега ГЕРБ контролира паритета – дори има предимство.

Обаче Б.Б. влиза в капан и цугцванг – ако не изпълни условието на американците, амбасадата ще нареди на Цв.Цв. да не се натяга и ГЕРБ ще загуби, ако изгони разведки на Путин, рашките ще му обявят война.

Скандалът „Гебрев-Новичок“ може да провали схемата на Б.Б. – той тъкмо си беше подредил къщичката с олигарсите: Валентин Златев, Кирил Домусчиев, Васил Божков, Делян Пеевски и Христо Ковачки…

Борисов се измъкна при масовото гонене на руски разведки след скандала „Скрипал-Новичок“, сега ще му е много трудно, защото му залагат капана заради предишното изсулване – притискат го да се определи.

Активното мероприятие е отровно коварно – Гебрев са го поръчали за интервенция заради износа на оръжие за Украйна, а по тази писта Б.Б. е получавал услуги от рашките – разсейвали са се за каналите през Азербайджан и Саудитска Арабия.

Борисов спазваше договорките, нещо повече – мачкаше Гебрев чрез партньора си по джепането Пеевски, стопира канала за Украйна, но сега пък го юркат американците. Всъщност те инсталират Цв.Цв. като бос на ГЕРБ.

Борисов дори не може да се оттегли – „янките“ не му позволяват, шантажирайки го с преследване за „остри оперативни мероприятия“. А срещата с Тръмп може да не се състои – даже и да изпълни всички условия, твърдят запознати с посланието от САЩ.

bgsniper.com

Check Also

Два нюанса тъмносиньо по Бойко Борисов

Тази вечер станах свидетел от първо лице как на два пъти премиерът Борисов разсъждава по …