Home / Фреш нюз / Руският йога: Не съм сутеньор, помагам на леки жени

Руският йога: Не съм сутеньор, помагам на леки жени

Арестуваният у нас руски йога, сочен за водач на руска секс секта, обяви, че обвиненията срещу него са политически мотивирани и ако бъде екстрадиран, ще бъде убит в Русия. 

Митрадевананда Парамахмса Свами заяви пред bTV, че преди няколко години е създал своя религиозна общност в Русия, като основата ѝ била йогата. 

Според руските власти групата „Каула Дхарма“ е секта, която привлича жени за проституция и участие в порно филми. 

Руснакът обаче отхвърля обвиненията и твърди, че единствената му цел е да помага на бедни жени. 

„Всичко започна в Русия, когато имаше гонения срещу жените с леко поведение. И аз им предложих защита – чрез интернет, чрез сайта на съпругата ми. Тези, които се съгласяваха да им помогна, трябваше да станат мои жени“, разказа той.

Митрадевананда Свами е категоричен, че процесът срещу него е политически. 

Той беше арестуван у нас, след като беше обявен за издирване от Интерпол. Сред обвиненията срещу него е в убийство на детето на една от жените в групата му. Заедно с него е обвинена и Татяна Сверцова. 

Тя отрича обвиненията, като твърди, че детето е живо. 

„Той е изключително добър човек, няма как да извърши насилие. А вместо това го обявяват за фашист, за сутеньор. Това е абсурд“, категорична е Сверцова.

Бургаският апелативен съд реши окончателно на 11 септември, че Митрадевананда Свами трябва да бъде екстрадиран. В деня, в който трябваше да бъде екстрадиран, той изпадна в кома и остана в това състояние една седмица. 

Лекарите не успяха да намерят причина за комата.

В момента той е буден. Предстои Върховната касационна прокуратура да насрочи нова дата за екстрадицията за Русия. 

Check Also

За или против Парижкото споразумение, което съдържа план за действие за ограничаване на глобалното затопляне далеч под 2°C ?

Целта на поредицата „За или Против решенията на ЕП“ е да запознае читателите с важните …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.