Home / Под лупа / Радев, спри ШПОРЕНЕТО, ще те плюят нон стоп. Вече сравняват „наглата Деса Мерцедеса“ със скромната Зорка Първанова

Радев, спри ШПОРЕНЕТО, ще те плюят нон стоп. Вече сравняват „наглата Деса Мерцедеса“ със скромната Зорка Първанова

Борисов не спира да поръчва да плюят „първата дама“. Издънките й ще свалят рейтинга на Радев, атакуват го все по рафинирано.

Радев трябва да я спре – иначе ще го скъсат от плюене в медиите и за никакъв морален стожер няма да стане, още по-малко народен трибун и водач на протестите.

Вече сравняват изпълненията на Десислава Радева-„наглата Деса Мерцедеса“ със скромната Зорка Първанова и жената на Плевнелиев – Десислава Радева е несравнима.

„Нека си припомним различните периоди, през които е имало президенти от различни политически формации, не само от партия ГЕРБ. През годините ГЕРБ имаше свой президент и това беше Росен Плевнелиев“, заявява Цветан Цветанов, цитиран от „Епицентър“.

„Когато той беше президент, неговата съпруга въобще дори не се възползваше от НСО и това да се възползва като първата дама, както в момента се възприема г-жа Радева. Това, което можем да направим като съпоставка – нека си спомним и когато Георги Първанов беше президент – вие да си спомняте някакъв инцидент да е имало инцидент със Зорка Първанова?

Това е въпрос на манталитет, това е въпрос на поведение и когато ти се държиш по този начин, съвсем нормално е да бъдеш хванат и от граждани, които да направят клипче“, коментира Цветанов.

„Затова смятам, че българските политици, тези, които изпълняват отговорни мисии и заемат отговорни длъжности, всеки един трябва да дава личен пример какво трябва да се прави, а не да се обясняваш и да търсиш вината някъде другаде.

Защото мога да кажа, че само преди седмица пак е имало инцидент с кортежа и то на президента. Преди три месеца имаше инцидент с неговия баща.

Е, трябва ли да обвиним ГЕРБ, че е предизвикала всичко това да се случва. Смятам, че това е несериозно и това е бягане от моралната отговорност, която трябва да заявиш пред обществото“, каза още зам.-председателят на ГЕРБ.

„И нека да припомня, че съгласно българското законодателство, нека да кажем, че НСО е на пряко подчинение на президента на страната. Защото представям си, ако в момента НСО бе на подчинение на Министерския съвет, какво щеше да е като атака спрямо ГЕРБ, спрямо премиера, спрямо всички тези, които имат отношение към темата сигурност.

НСО е на пряко подчинение на президента Радев – назначаването на сегашния директор е назначение, което е направил Румен Радев и от тази гледна точка, всички тези коментари от страна на президентското семейство са несъстоятелни. Това е опит да бъде избегнат центъра и фокуса, който трябва да има всеки един от нас.

Защото няма как в тази ситуация, която стана преди няколко дни, г-жа Радева да не е знаела какво се случва и няма как това да се случва за първи път. Просто малшанс е точно в този момент да е имало полицейски служител, който си изпълнява своите задължения, имало е гражданин, който е документирал всичко това.

Иначе съм убеден, че ако го нямаше този запис, всичко това нямаше да бъде забелязано. Никой друг, освен тези там, нямаше да знае какво се е случило. Затова нека да търси вината си защо г-жа Радева е допуснала това да се случи. И аз съм убеден, че това не е за първи път, защото няма как да се държиш по този начин, ако правиш нещо инцидентно“, коментира Цветанов.

„И какво налага президентшата да използва светлинни сигнали, каквото ѝ е придвижването с този автомобил. Какво налага и какви са нейните ангажименти по Конституция за взимането на важни политически решения?

Аз мисля, че спирането до един луксозен магазин за купуване на поредната рокля или за проба, която да направиш, не смятам, че това е важен политически ангажимент или ангажимент, който е свързан с управлението на страната или с доброто име на страната, което трябва да защитаваме.

Така че по тази тема въпросите ги задавайте към Корнелия Нинова, която е номинирала президента Радев и към самия него“, заяви лидерът на ПГ на ГЕРБ.

bgsniper.com

Check Also

Два нюанса тъмносиньо по Бойко Борисов

Тази вечер станах свидетел от първо лице как на два пъти премиерът Борисов разсъждава по …