Home / Фреш нюз / Пускат през 8 пункта на площад Батенберг. Много полиция и забрана за бутилки и пиротехника на концерта в София

Пускат през 8 пункта на площад Батенберг. Много полиция и забрана за бутилки и пиротехника на концерта в София

С традиционния концерт „Сцена под звездите“ на площад „Княз Александър Батенберг“ София ще посрещне Новата 2018 г.

Празничната програма ще започне в 22 часа и ще продължи до 1 след полунощ.

Водещи тази година ще са Анна Ангелова и актьорът Владо Пенев, а новогодишното хоро, отново по традиция, ще поведе певицата Николина Чакърдъкова.

В концерта тази година участие ще вземат Хилда Казасян с Васил Петров и Ангел Заберски Бенда, „Акага“, Михаела Филева, Дара и Християна Лоизу, както и „Сигнал“.

Организаторите на концерта обещаха най-пищната заря от 19 години насам. 

Всяка година на площада празнуват около 200 000 души. 

Мерките за сигурност са завишени. Ще има проверки на 8 контролни пункта. Забранява се на празнуващите да носят оръжие и остри предмети, както и стъклени бутилки и пиротехника.

Около сцената освен обичайното полицейско присъствие ще има и 10 стратегически екипа от по двама полицаи. Те са обучени да стрелят срещу активни стрелци с открити лица и въоръжени с автомати, както е според изискванията на ЕС.

Редица линии на градския транспорт ще работят през новогодишната нощ – трамваи с номера 5, 7, 8, 12, 18, 20, 22, тролеи 1, 2, 4, 9 и автобуси 11, 83, 102, 78, 85, 94, 285, 309, 310, 76, 213 и 604.

Метрото също ще се движи през новогодишната нощ. Влаковете от станция „Младост 1“ до „Витоша“ ще са на интервал от 20 минути, а тези от станция „Младост 1“ до „Бизнес парк София“ – на 40 минути.

Check Also

За или против Парижкото споразумение, което съдържа план за действие за ограничаване на глобалното затопляне далеч под 2°C ?

Целта на поредицата „За или Против решенията на ЕП“ е да запознае читателите с важните …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.