Home / Спектър / Паргов: Дончо Барбалов заприлича на многоръкия Шива

Паргов: Дончо Барбалов заприлича на многоръкия Шива

Цялата отговорност по управлението и контрола в Столична община я носи кметът Йорданка Фандъкова. Това заяви председателят на групата на БСП в СОС Калоян Паргов по повод оставката на заместник-кмета по тнарспорта Евгени Крусев и решението на столичния градоначалник Дончо Барбалов да поеме и този пост в следващите месеци до края на мандата. 

„Това постановяват Законът за финансово управление и контрол на публичния сектор, Законът за обществените поръчки и Законът за публичните финанси, обясни той. – Дори и да превъзложи на някой от заместник-кметовете или на друго лице да изпълнява определени функции, първостепенният разпоредител в общината, какъвто е кметът, не се освобождава от отговорност. По тази причина, а и поради факта, че за 10 години трима заместник-кметове по транспорта „спукаха гума“ на едно и също място, с колегите от БСП предложихме Йорданка Фандъкова да поеме и ресор „Транспорт“, както вече се нагърби с ресор „Сигурност“. Очевидно кадровата политика на кмета не е добра и този факт предполага тя да се нагърби лично с работата и в ресор „Транспорт“.

Според Калоян Паргов, заместник-кметът Дончо Барбалов вече прилича на Многоръкия Шива. „В едната си ръка държи болница, в другата пари, в третата трамваи…, пошегува се той. – С колегите от БСП предизвикахме съдбата като за 50-годишния юбилей му подарихме точно такъв колаж“.

Председателят на БСП – София съобщи, че групата на социалистите в СОС ще внесе още днес доклад, който засяга състоянието на „Топлофикация София“. „Този проблем става все по-сериозен и все по-отчайващ за софиянци, коментира Калоян Паргов. – Имаме разбирането и подкрепата на всички колеги от различните политически групи в СОС, че ще го подкрепят. С този Доклад изискваме технологичен и технически одит на това дружество. Целта ни е да видим цялостната картина на състоянието на „Топлофикация София“, защото проблемите не са само финансови. Тази тема тепърва ще търпи развитие“.

Check Also

Парламентът закрива министерството за българското европредседателство

В проектопрограмата на Народното събрание за тази седмица е предвидено закриване на министерството за българското европредседателство. …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *