Home / Крими / Открих, че имам 16 лв. от масовата приватизация… За сметка на това Н.Банев има „Русалка“ – пак от масовата приватизация…

Открих, че имам 16 лв. от масовата приватизация… За сметка на това Н.Банев има „Русалка“ – пак от масовата приватизация…

Отскоро е пусната услуга на Централния депозитар и НАП, с която можеше да провериш какви акции имаш на твое име.
Реших да я използвам, и с гордост установих, че притежавам акции на стойност 16 лв. от „масовата приватизация“.
При това, аз съм добре. Не съм вложил всичко във фондове, както направиха повечето българи. Влагах и директно в предприятия. Та някой левец сега имам там, но общо са 16 лв. Вие може би имате 8 или 5 дори.
На този фон, се очаква екстрадицията на Николай и Евгения Баневи от Франция. Било им неудобно в затвора – рядко се къпели, и ползвали едни и същи дрехи.
Е, това е дребно неудобство. Аз бих го изтърпял, ако в замяна ми дадат курортното селище „Русалка“.
Което Банев придоби чрез фонда си, създаден за… масовата приватизация.
Припомняме „АКБ Форес“, където с огромна кампания Банев събра 114 хиляди акционери с бонови книжки. Обещаваше нечуван бизнес, щял да се грижи за инвалидите и да печели от колички и производство на ортопедия.
След това, както проследи накратко историята му в.“Банкеръ“, се случи съвсем друго нещо.
Вместо чутовни печалби и добро управление, започна източване на придобитите с чужди бонови книжки предприятия. И защо ли не? Защо да влизат парите в АКБ, където все пак има акционери, като могат да идат при Банев? Нали той назначава директорите?
Цялата история на псевдо-лошо управление, а реално източване, води до това, че Банев с парите от боновите книжки придоби фабрики и заводи, които да пълнят собствените му сметки. Дори чуждите инвеститори, дали му 3 милиона долара за начален старт, не са си ги получили.
Историята е описана тук.
По-късно АКБ, вече преименуван на АКБ Корпорация, купува „Русалка“.
Така парите от масовата приватизация на хиляди хора се превръщат в едра хотелска собственост на семейство Баневи.
А аз се радвам на 16 лв.
Е, както каза Тайсън Фюри, който дари 10 милиона на бедните, та както казва, нищо няма да отнеса в отвъдното, затова ще ги раздам сега.
А Банев като се изкъпе, и местните ни магистрати го пуснат на свобода (съмнявате ли се, че ще стане), та той може да направи същото. Да продаде „Русалка“ и да нахрани бедните. Няма как да я отнесе в отвъдното.
На мен ми е по-лесно – 16 лв. по лесно се раздават… 🙂
Добри Божилов
05.12.2018

Check Also

Заради „отравянето“ на Гебрев, спираме „Турски поток“… Гледайте новия цирк на ГЕРБ, за да угоди на Помпео…

Един български бизнесмен, с бизнес силно зависим от властта, след 4 години се сети, че …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.