Home / Под лупа / Нинова реди корпоративно-проруска листа за милиони кеш в евровота. Провокира война за преференции, за да бие ГЕРБ

Нинова реди корпоративно-проруска листа за милиони кеш в евровота. Провокира война за преференции, за да бие ГЕРБ

Корнелия Нинова и Георги Свиленски редят листата за евродепутати на БСП. Тя ще е откровено корпоративна, проруска и за много милиони кеш, твърдят запознати.

Нинова провокира война за преференции по схема, за да бие ГЕРБ. Свиленски е организирал щаба като за местни избори – по „лъчове“.

Кирил Добрев е бос на щаба в сянка и си е избрал няколко области – Варна, Добрич и Габрово са негов тараф, но има и други, от които неговите кандидати ще дърпат гласове.

Схемата с преференции по план трябва да генерира бонус-гласове за БСП. Корнелия Нинова нарежда листа след разкешване на кандидати и техните корпоративни лобисти.

Примерно – Сергей Станишев, Деница Златева, Елена Йончева, Крум Зарков, Александър Симов, Антон Кутев, Петър Курумбашев, Борислав Гуцанов, Петър Витанов, Димитър Данчев…

След това избухва провокираната война за преференции. Листата е наредена корпоративно – след това корпоративен ресурс по места я пренарежда.

Корпоративно-позитански кандидат е поставен на неизбираемото 12 място, да речем. Местни изборджии получават „насрещен план“ – 500 преференции, примерно, за посочен кандидат.

„Рестото“ е за следващите избори – който местен изборджия се представи на макс, получава избираемо място за общински съветник и блажни капии в местната поста.

Ключови фигури на „Позитано“20, които се откажат от евролистата или генерират чрез свои изборджии преференции на макс, ще бъдат компенсирани в листата за депутати.

Ако гербаджийският щаб подцени „позитанската схема“, ще загуби изборите. Или ще има паритет, което за ГЕРБ ще е равносилно на загуба, защото Корнелия Нинова ще поиска предсрочни парламентарни избори и ще ги получи с подкрепата на ДПС.

bgsniper.com

Check Also

Два нюанса тъмносиньо по Бойко Борисов

Тази вечер станах свидетел от първо лице как на два пъти премиерът Борисов разсъждава по …