Home / Фреш нюз / Мая Манолова: Топлофикация съди хиляди за задължения за жълти стотинки

Мая Манолова: Топлофикация съди хиляди за задължения за жълти стотинки

„Топлофикация София“ води хиляди дела за задължения от стотинки – под 10 лева, заяви в интервю за БНТ националният омбудсман Мая Манолова.

По думите на обществения посредник целта е не прибиране на дребните задължения, а да се съберат допълнителни суми от юрисконсулти. Манолова цитира данни, според които по този начин през 2015 г. са събрани 15 милиона лева, като „Топлофикация“ е платила огромни суми на адвокатски кантори. Тя сравни дружеството с ДАНС, тъй като три години не дава информация.

„Става въпрос за едно общинско дружество, което е собственост на столичани и което според мен би следвало прозрачно и публично да дава информация за всяка похарчена стотинка, а не да крие 15 млн. лв. как са похарчени през 2015 г. За удоволствието да бъдат осъдени, гражданите плащат два пъти – заплатата на юрисконсултите, калкулирани в сметките и втори път по заведено дело“, коментира омбудсманът.

Според нея има съмнения за „чадър“ над „Топлофикация София“ не само от Столичната община, но и от всички институции.

Check Also

За или против Парижкото споразумение, което съдържа план за действие за ограничаване на глобалното затопляне далеч под 2°C ?

Целта на поредицата „За или Против решенията на ЕП“ е да запознае читателите с важните …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.