Home / Фреш нюз / Кърджилов спира гладната стачка, отива в Брюксел да сезира за Иванчева

Кърджилов спира гладната стачка, отива в Брюксел да сезира за Иванчева

Бившият пиар на подсъдимия кмет на Младост Десислава Иванчева – Петър Кърджилов, прекрати гладната стачка, която обяви на 2 ноември,  докато съдът не освободи Иванчева под домашен арест. 

Решението да започне гладна стачка Кърджилов обяви на страницата си във Фейсбук, като посочи, че гладната стачка е „срещу политическата репресия, която повече от седем месеца – от 17 април 2018, се извършва под диктата на управляващите от ГЕРБ и главния прокурор срещу кмета и зам. кмета на район Младост Десислава Иванчева и Биляна Петрова“. Заедно с него гладна стачка обяви и Диана Йорданова. 

Пак във фейсбук Кърджилов информира, че двамата прекратяват гладната стачка по категорична молба на Десисалва Иванчева и Биляна Петрова. 

В неделя ще пътувам за Брюксел, където ще проведа срещи с европейски депутати и лично ще заведа сигнали за политическата репресия в България срещу Иванчева и Петрова в отговорните европейски институции, информира Кърджилов. 

Следващото заседание по делото ще бъде на 16 ноември. Елате на протеста за промяна на мярката на двете набедени жени в „домашен арест“, който ще проведем на 15 ноември, четвъртък от 18:00 часа пред Съдебната палата, пише още Кърджилов. 

Check Also

Вдигат паметник на Симеон Радев до Моста на влюбените

Паметник на автора на „Строители на съвременна България“ Симеон Радев ще се издигне до Моста …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *