Home / Водещи / Какво предвижда ЕС в случай на Брекзит без сделка?

Какво предвижда ЕС в случай на Брекзит без сделка?

Европейският съюз ще включи план за митническа граница в Ирландско морев случай, че не бъде сключено споразумение за Брекзит, пише „Таймс“.

Позовавайки се на писмо на британския премиер Тереза Мей до Арлин Фостър, председателят на северноирландската Демократична юнионистка партия, изданието отбелязва, че Брюксел също планира да остави Северна Ирландия като част от единния пазар и митническия съюз, въпреки че по-рано Мей категорично обяви, че подобно предложение никога няма да бъде прието.

Писмото на министър-председателя буди тревога за тези, които ценят целостта на нашия скъп Съюз и тези, които искат подходящ Брекзит за цяла Великобритания. Изглежда, че премиерът приема идеята за граница в Ирландско море със Северна Ирландия в единния пазар на ЕС, отбелязва Фостър.

По-рано австрийски медии съобщиха, че споразумението за Брекзит между Лондон и Брюксел ще бъде подписано от преговарящите страни в понеделник, докато „Сън“ твърди, че Мей ще поиска повече време, за да се договори с кабинета си, който все още не е видял финалното споразумение по казуса за Ирландия.

BNews.bg

Check Also

Ноемврийската революция в България

Ескалацията на гражданските протести, започнала на 10 ноември 2018г. по своята същност е израз на …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *