Home / Водещи / Защо мълчите, мръсници?

Защо мълчите, мръсници?

Вчера при продължаващите вече четвърти месец протести срещу управлението на френския президент Еманюел Макрон един от протестиращите от движението на жълтите жилетки е получил изключително тежко нараняване, при което е загубил ръката си. Причината е избухнала до него полицейска граната със сълзотворен газ. Това е поредният ранен от полицията демонстрант, броят на които вече надминава няколкостотин. Жертвите обаче не са само ранените – при протестите досега загинаха 11 французи.

За всичко това по нашите „национални“ медии ни вопъл, ни стон. Информацията е налична само в интернет-страници и чужди източници. Ако въобще някъде се появи нещо, то задължително и без изключение се акцентира само на намаляващия брой демонстранти и затихващия характер на протестите. Толкова е затихващ, че продължава вече четвърти месец.

Хайде сега си представете, че всичко това се случва не в Париж срещу Макрон, а в Москва срещу Путин или в Каракас срещу Мадуро. Дали нямаше всички българоезични медии да са заляти от стотици репортажи, кой от кой по-потресаващ и разтърсващ, за злодеянията и репресиите на кървавите антидемократични режими на Путин и Мадуро? Дали нямаше вече цялата демократична евроатлантическа общност да е излязла с призиви към властта да спре насилието срещу мирните демонстранти и да организира свободни и демократични избори? Впрочем такива въпроси са безсмислени, достатъчно е да пуснем телевизорите си, излъчващи всекидневно американската пропаганда, за да видим какво става. Във Венецуела без да има убити, арестувани или ранени новините непрекъснато ни съобщават за нарастващо напрежение, глад, страх и ужас по улиците, докато за необявената гражданска война във Франция „родните“ медии мълчат. Защо мълчите, мръсници?

Е, ние от Възраждане не мълчим. Следвайки утвърдената евроатлантическа логика за намеса във вътрешните работи на всяка държава, която се отклонява от утвърдените демократични стандарти и ценности, ние заявяваме, че френският президент Макрон е загубил легитимното право да представлява своя народ и вече не може и не трябва да изпълнява функциите на държавен глава на Франция. Призоваваме френският народ да свали режима на Макрон, изцапал ръцете си с кръвта на френските граждани, да го осъди за престъпленията му и да избере демократично нови управляващи. Призоваваме също така нашите евроатлантически партньори от ЕС и НАТО да се присъединят към тази позиция и да признаят за временен президент водача на жълтите жилетки в Париж. В крайна сметка защо за Венецуела и Мадуро да може, а за Франция и Макрон да не може?

 

http://kostadin.eu/

Check Also

РЕНЕТА ИНДЖОВА: ПРЕЗИДЕНТЪТ Е НА ХОД! СИТУАЦИЯТА Е ПОДОБНА НА ТАЗИ НА ЕСЕНТА НА 1994 ГОДИНА!

В НС има една концесия, една симбиоза на тези, които искат да останат в парламента …