Home / Фреш нюз / Жената на Томислав Дончев на война срещу циганската държава и псевдолибералните грантаджии

Жената на Томислав Дончев на война срещу циганската държава и псевдолибералните грантаджии

Съпругата на вицепремиера Томислав Дончев отново сподели антиромски фейсбук статус, който определено се пързаля по ръба на границата на възприятията за расизъм и, още повече – на добрия вкус.

Поводът за изявата ѝ в социалната мрежа е нашумелият побой над командоса Валентин Димов в пловдивското село Войводиново от двама млади роми.

В позицията ѝ силно впечатление прави и фактът, че дамата използва реторика от жълто-кафявите медии, критикувайки „псевдолибералните грантаджии“.

Ето и целия статус на Дончева:

„Пореден епизод от сериала „Интеграцията невъзможна“. На тези хора все някой им е виновен – българите, държавата, политиците. Те винаги са невинни, жертви на обстоятелствата. „Твърда ръка“ за всеки, без значение циганин или българин, който бие, убива, краде, не се грижи адекватно за децата си, превръща ги в просяци, прави деца на други деца. Твърди, смели и категорични мерки, иначе съвсем скоро ще се превърнем в циганска държава. И стига сме се страхували от псевдолибералните грантаджии, които започват да пищят всеки път, когато някой се опита да назове нещата с истинските им имена. Лицемерието и овчедушието ни докараха дотам, престъпникът да има повече права от жертвата.“

Съпругата на вицепремиера доби медийна популярност през последните месеци най-вече със статусите си по ромските въпроси. Преди време тя скандализира мнозина с думите си:

„Морковите за циганите са на свършване, време е за тоягата!“

След като от Българския хелзинкски комитет поискаха от Томислав Дончев да се разграничи от това изказване, съпругата му блесна с друг статус, в който коментира сблъсък между роми и полицаи в Ботевград и същевременно използва повода за атака срещу правозащитната организация. Ето го:

„Предлагам Българският хелзингски комитет да излезе с „остра“ декларация в защита на правата на полицаите от Ботевград и да осъди посегателствата върху тях като представители на българския етнос. Равенство в правата и задълженията без значение на етноса, нали? Също така предлагам, всяка циганка от въпросния блок да се отрече от мъжа си, ако е хвърлял камъни и дърве по униформените лица.“

Check Also

Защо клиентите предпочитат матраци НАНИ и кои са техните ТОП продукти на пазара?

Когато става въпрос за качествен и здравословен сън, няма как да не споменем ролята на …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.