Home / Спектър / До Бойко като до бай Тошо: С Вашето искрено родолюбие подкрепете Каракачанов

До Бойко като до бай Тошо: С Вашето искрено родолюбие подкрепете Каракачанов

Знаейки Вашето искрено родолюбие и любов към отечествените ценности и светини, не можем да се въздържим да не отправим този призив за подкрепа на действията на вицепремиера г-н Каракачанов.

Това пишат в писмо към премиера Бойко Борисов 11 общественици, четирима от тях с картонче от Държавна сигурност. Под декларацията са сложили подписите си акад. Георги Марков (секретен сътрудник „Роман“), акад. Васил Гюзелев (секретен сътрудник „Крумов“ и „Вълчанов“), акад. Константин Косев (агент „Найденов“), чл. кор. Иван Гранитски (агент „Огнян“), авторът на „Време разделно“ Антон Дончев, акад. Васил Сгурев, акад. Благовест Сендов, проф. Александър Чирков, Веселин Воденичаров, акад. Пламен Карталов и акад. Стефан Воденичаров.

В писмото си те изразяват „категорична подкрепа на инициативата на вицепремиера и министър на отбраната Красимир Каракачанов, оповестена тези дни по повод поредните и ставащи все по-нагли безчинства на наши съграждани от цигански произход“.

„Крайно време беше един държавен български мъж да заеме такава позиция. Затова ние я адмирираме и се обръщаме към Вас тази позиция да се превъплъти в поредица от държавнически действия“, пише още в декларацията.

Обществениците призовават Бойко Борисов за решителна намеса: „Разчитаме, че след ценните Ви указания компетентните институции (Министерство на вътрешните работи, Министерство на регионалното развитие и благоустройството, Министерство на труда и социалната политика, Министерство на образованието и науката, Министерство на правосъдието и др.) ще вземат нужните мерки в най-скоро време да се прекрати това безумие на злодейски посегателства срещу живота, достойнство и имота на обикновени български граждани“.

Те завъшват писмото с обещание, че министър-председателят може да разчита не само на тяхната подкрепа, а на огромната част от българската интелигенция и целия народ.

Check Also

Унгария ще подкрепи България за пакета ‘Макрон’

Унгария изрази готовност да подкрепи България в по-нататъшните ѝ усилия против приемането на пакета „Мобилност …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.