Home / Водещи / Готов ли е борисов да постави на изпитание пред енп своя гласопродавателен чар?

Готов ли е борисов да постави на изпитание пред енп своя гласопродавателен чар?

 

Нито един посланик сред трите дузини представители на чужди държави в София, спешно извикани днес на среща с премиера Борисов, не обели и дума след нея. Защо?

Защото не им е работа да коментират какво правят медиите в техните държави. 

За Борисов тази концепция е неразбираема. В България той нарежда на медиите да внимават какво казват по отношение на чувствителната тема с убийството на журналистка Виктория Маринова и медиите, дресирани достатъчно, внимават. Дори избягват да я наричат журналистка. 

На Борисов му трябват доказателства като за отравянето на Сергей Скрипал. На запад вярват на доказателствата на Великобритания, а Борисов вярва на Путин, който заявява, че нямало доказателства. 

В случая с убитата Виктория премиерът направо триумфира: вече е сигурно, че враговете, дръзнали да допуснат друго, различно от неговото мнение, са сразени с научни доказателства. Налице са ДНК материал, слюнка и други неща в рамките на “деянията” , които нашият деликатен главен прокурор Цацаров остави на въображението на желаещите да си представят какви гнусотии е извършил убиецът с неговата жертва.  

Да, да, да : ром, циганин, изверг, извратеняк е обвиненият за убийството на Виктория Маринова. Някой да си е представял, че отвратителното престъпление е извършено от някакъв полиглот, винаги готов да очерни брутално държавата на Борисов, интелектуалец от жълтите павета, антипод на нашия премиер?

В чужбина медиите не внимаваха и не прогнозираха еднопосочно вонящата следа,  доловена безпогрешно от медийните хрътки на властта у нас, предпоставили профила на заподозрения убиец. Втренчени в пропадането на българската медийна свобода, всички новинари и коментатори по света вкупом решиха, че не е без значение да споменат: Виктория Маринова е дала думата на разследващи журналисти, арестувани неотдавна при тяхно разследване на корупция в особено големи размери – при това във връзка с европейски фондове и руски олигарси. 

Ако се съди по реакцията на Борисов, истинското, голямото, антинационалното и особено брутално по своята същност престъпление е извършено в чужбина от медиите там ( видно от факта, че нито един от посланиците в София не е поискал официална информация!). Защото в чужбина повярваха на обоснованото предположение, че убийството може да има нещо общо с медийната (не)свобода в България. 

Как да не се скара Борисов при това положение на “цялата чужбина” в лицето на дипломатическия корпус, че не е реагирал като неговата България! Пък ако ще след това и да загуби своя гласопродавателен чар в собственото си семейство в ЕНП, което наруга днес.

 

В крайна сметка Борисов разигра националистическата карта, надцаквайки смълчаните си националистически коалиционни партньори в ролята на по-патриот от патриотите – Скара се мегапатриотично на целия свят.

 

Дали пък наистина не замисля да разкара “патриотите” от гърба си и да се остави да бъде яхнат този път от ДПС или от желаещите да правят с него голяма коалиция другари? Вождът на жаждащите да управляват с Борисов като партньор на БСП Георги Гергов, почетен консул на Русия в Пловдив, получи от правителството в същото време цели 43 милиона лева за запълване на една дупка в центъра на Варна. С това опозицията в БСП беше захранена със солиден аргумент да довърши вътрешния си преврат срещу по-малко сговорчивата др. Нинова в полза на единението с ГЕРБ.

 

При такъв сценарий ЕНП става баласт, пречка. Борисов не би се поколебал да го изхвърли зад борда в името на личното си политическо оцеляване и дълголетие чрез завой към Европа на Орбан и Путин.

 

 

Check Also

РЕНЕТА ИНДЖОВА: ПРЕЗИДЕНТЪТ Е НА ХОД! СИТУАЦИЯТА Е ПОДОБНА НА ТАЗИ НА ЕСЕНТА НА 1994 ГОДИНА!

В НС има една концесия, една симбиоза на тези, които искат да останат в парламента …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.