Home / Фреш нюз / Винпром Карнобат: Спиртопровод за нелегален алкохол ли? Не, кран за профилактика

Винпром Карнобат: Спиртопровод за нелегален алкохол ли? Не, кран за профилактика

Откритият във „Винпром Карнобат” нелегален спиртопровод, от който според Агенция Митници може да тече алкохол, без да се плаща акциз за него, бил за профилактика на съоръженията. 

Това твърди административният директор на предприятието Йовко Йовков, според когото кранът е монтиран преди няколко години. Планът за това как да изглежда заводът е одобрен от Агенция „Митници” и въз основа на него е бил издаден лиценз за работа на данъчния склад през 2011 г., обясни Йовков. Той допълни, че всяка година се провежда мониторинг от агенцията, който продължава по около три месеца.

„Кранът не е съществувал и не е давано разрешение за неговото монтиране. Защо е открит сега, а не преди години, е друг въпрос, коментира  директорът на Митница-Бургас Валери Стефанов.

Ще бъде направен следствен експеримент, който да покаже дали през крана може да тече алкохол. Ако се окаже, че е така, количеството течност може да пълни по един камион на час, коментира от своя страна председателят на комисията за борба с контрабандата в НС Емил Димитров-Ревизоро. 

Check Also

Защо клиентите предпочитат матраци НАНИ и кои са техните ТОП продукти на пазара?

Когато става въпрос за качествен и здравословен сън, няма как да не споменем ролята на …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.