Home / Спектър / БСП ще крепи кворума в НС по 7 теми, сред тях обувки втора употреба и преизчисляване на пенсиите

БСП ще крепи кворума в НС по 7 теми, сред тях обувки втора употреба и преизчисляване на пенсиите

Всякакви нови формати на ново правителство в рамките на този парламент за нас са невъзможни. Задкулисни договорки за спасяването на правителството на Борисов, чрез нови формати на мнозинства или правителство на малцинството със скрита подкрепа, ще бъдат агония за държавата. Ние не можем да бъдем съпричастни с това.

Няма да крепим кворума на такова мнозинство, заяви председателят на БСП Корнелия Нинова след извънредно заседание на Изпълнителното бюро и ръководството на ПГ на „БСП за България“. Тя заяви, че народните представители от левицата няма да се регистрират в парламента, освен в следните случаи: отмяна на данъка на старите автомобили, отмяна на таксата за дрехи и обувки втора употреба, намаляване на ДДС на храни и лекарства, увеличаване на пенсиите и преизчисляването им, 6400 лв. за второ и трето дете на работещи родители, семейно подоходно облагане, намаляване на заплатите на политиците. 

Това са нашите предложения, но и част от исканията на протестиращите, които сме внесли преди повече от месец. Това са и единствените случаи, в които ще бъдем там, ще се регистрираме за кворума и ще се борим за тези искания. Парламентът е мястото, където те могат да намерят своето решение, чрез приемане на съответните закони“, категорична е Нинова.

Според нея правителството на Бойко Борисов, с решенията и действията си, създава нестабилност в държавата, нестабилност на институциите и в цели системи. „Нищо не работи така, както трябва – нито здравната, нито образователната, най-малко социалната система. Също и в областта на икономиката. Това правителство е вредно, държавата върви надолу“, заяви Нинова. По нейните думи тази нестабилност трябва да се спре и да се започне да се гради. „Ние виждаме нейното спиране през оставка на цялото правителство и предсрочни избори“, допълни тя. 

Председателят на БСП обясни, че мнозинството в парламента на ГЕРБ, ОП и „Воля“, които ги подкрепят, е вредно, защото приема лобистки закони в интерес на олигарсите. „Приема закони, които удрят бедните и средната класа с нови и нови данъци. Ние сме в парадокса – уж най-социалният бюджет, а предизвиква социални протести и бунтове. Два паралелни свята – този в техните представи и думи, и реалният, който виждате всеки ден навън“, каза още Корнелия Нинова. 

Check Also

Сидеров заплаши Симеонов с ‘интересни фотоси’

Драмата в „Обединени патриоти“ продължава. Лидерът на НФСБ Валери Симеонов нарече „парцал“ партийните медии на …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.