Home / Спектър / БСП в един хор с Радев: Да се снишим, да мине бурята, да не се месим за Венецуела

БСП в един хор с Радев: Да се снишим, да мине бурята, да не се месим за Венецуела

Лидерът на БСП Корнелия Нинова заяви, че партията не подкрепя намеса във вътрешните работи на Венецуела.

„Нашата позиция е ненамеса във вътрешните работи на трета държава. Прилагане на международното право и на върховенството на закона. Поддържане на диалог между управлението и опозицията във Венецуела – за намиране на мирно и спокойно излизане от ситуацията“, заяви Нинова.

По съдържание изказването наподобява позицията на президента Румен Радев, който вчера също призова за ненамеса във вътрешните работи на Венецуела, спазване върховенството на международното право и диалог между управляващите и опозицията. 

Нинова подчерта още, че еврокомисарят по външна политика Федерика Могерини е заявила, че ЕС няма правомощия да признава държави и държавни институции и че това е правомощие на отделните страни от общността.

„Да сме наясно, че Европа не е взимала единно решение по това. Държави не само като Русия, а и Италия, Гърция, Румъния, Словакия, Словения, Кипът, Малта, Ирландия не са взели такова решение. Гледаме първо в нашето европейско семейство. ЕС не може да има единна позиция и всяка държава трябва да реши“, заяви Нинова.

Тя  допълни, че дори генералният секретар на ООН Антониу Гутериш е обявил по-рано, че ООН няма да взима стана за спора във Венецуела.

Check Also

Сидеров заплаши Симеонов с ‘интересни фотоси’

Драмата в „Обединени патриоти“ продължава. Лидерът на НФСБ Валери Симеонов нарече „парцал“ партийните медии на …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.