Home / Спектър / Британският посланик: Съчувствам на Борисов, на места убийството на журналистката бе отразено ужасно

Британският посланик: Съчувствам на Борисов, на места убийството на журналистката бе отразено ужасно

Получихме интересна и актуална информация за бруталното убийство на Виктория Маринова от премиера Бойко Борисов на срещата, на която бяхме поканени посланиците в България. Той сподели, че е разочарован от начина, по който беше отразен случаят в международните медии и аз споделям това негово разочарование.

Това коментира посланикът на Великобритания у нас Ема Хопкинс по Нова тв. По думите й за няколко дни полицията е събрала много доказателства, издадена е Европейска заповед и според нея всяка европейска полицейска служба трябва да се гордее с такива резултати. 

Напълно съчувствам на премиера за неговото разочарование. Той се почувства сякаш България е предадена в медиите и че много прибързани изводи са извлечени от обстоятелствата около това убийство”, коментира още Хопкинс. „Нашата преса е свободна и невинаги политиците харесват това, което медиите казват. Свободната преса е свободна да каже каквото си иска”, допълни тя.

По думите й понякога се получава подобен истеричен отзвук при липсата на надлежно разследване за установяване на връзките. „На места отразяването на този случай беше ужасяващо, защото това, което не чухме, е, че е едно брутално сексуално престъпление срещу жена”, каза Ема Хопкинс.

Check Also

Над половината психиатрии у нас са в критично състояние

Половината от психиатричните болници са в критично състояние. Това съобщи здравният министър Кирил Ананиев след …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.