Home / Спектър / Борисов в САЩ, чака разговор с Тръмп

Борисов в САЩ, чака разговор с Тръмп

Премиетър Бойко Борисов е на посещение в Съединените щати, където ще участва в 73-ата сесия на Общото събрание на ООН. 

Очаква се днес Борисов да разговаря с американския президент Доналд Тръмп.  

Българският министър-председател ще участва в срещата на върха за мир „Нелсън Мандела”. Целта на форума е международната общност да препотвърди ангажимента си към глобалния мир, предотвратяването на конфликти, защитата на правата на човека. 

По време на посещението си Борисов ще проведе двустранни срещи с държавни и правителствени ръководители на държави членки на ООН, както и с представители на неправителствени организации.

Пред ООН българският премиер ще изнесе реч, свързана с основната тема на общия дебат, която тази година е „ООН за всички хора: Глобално лидерство и споделени отговорности за мирни, равнопоставени и устойчиви общества”.

В рамките на визитата Борисов ще участва и в Срещата на високо равнище „Глобален призив за действие за справяне с проблема с наркотиците”, организирана по инициатива на президента Тръмп. България е съдомакин на събитието. 

Посещението на българският премиер в САЩ е до 29 септември. В делегацията, водена от министър-председателя Бойко Борисов, е вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева.

Check Also

Европарламентът призова всички държави членки да ратифицират Истанбулската конвенция

В няколко държави членки фундаменталните за ЕС права са под заплаха. Насилието и дискриминацията спрямо …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.