Home / Фреш нюз / Близо половин милион българи ще пътуват за празниците

Близо половин милион българи ще пътуват за празниците

Близо половин милион българи ще пътуват за майските празници, показват изчисленията на Института за анализи и оценки в туризма.

„От тази бройка около 350 000 ще пътуват в пределите на страната ни, а 70 000 – в чужбина“, обясни директорът на Института Румен Драганов, цитиран от „Фокус“.

По думите му сред най-предпочитаните дестинации ще са Гърция, Македония, Сърбия, Румъния и страните от ЕС.

„По отношение на очакваните пристигащи чуждестранни туристи е възможен наплив освен към обичайните дестинации като София, Варна и Бургас и към градове като Пловдив и Велико Търново“, допълни Драганов.

По думите му в този пролетен туристически сезон очакваме около 1 100 000 чужденци да дойдат в страната ни, с интензивност от 33 000 посетители средно дневно.

„Може би за първи път през месец май ще надхвърлим 1 000 000 чуждестранни посетители, влезли през границата, тъй като в действителност е много интензивно пътуването през април и то вследствие на новооткритите полети до Варна и Бургас“, подчерта той.

Check Also

За или против Парижкото споразумение, което съдържа план за действие за ограничаване на глобалното затопляне далеч под 2°C ?

Целта на поредицата „За или Против решенията на ЕП“ е да запознае читателите с важните …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.