Home / Uncategorized / Автобусните билети София-Пловдив поевтиняват рязко до 8,80 лева

Автобусните билети София-Пловдив поевтиняват рязко до 8,80 лева

От втората половина на септември по маршрута София-Пловдив ще може да се пътува и на цена от 8,80 лева. Това е с повече от 5 лева по-малко от досегашните цени по линията. В момента всички превозвачи искаха по 14 лева за билет.

„Участвахме в процедурата на Столична община, която бе обявена в изключително кратки срокове, след прекратяването на договора на „Витоша Експрес“ и бяхме класирани на първо място“, заяви за OFFNews Магдалена Милтенова, управител на компанията „Бус Перник“, която ще поеме обслужването на линията.

Срокът за подаване на оферти е бил от 31  юли до 7 август, а класирането излязло на следващия ден.

Според Милтенова предложената от фирмата ѝ цена не е дъмпингова, което се доказвало от факта, че конкуренти в конкурсната процедура са дали оферти за билет от 9 лева и 9,50 лева.

Изискването на Столична община е курсът да се изпълнява с 50-местни автобуси, чиято възраст е до 7 години.

„В момента анализираме данните за трафика между София и Пловдив, тъй като нямаше информация за пътникопотока в конкурсните документи. До 15 септември би трябвало да подпишем договор и ще го направим, ако преброяването, което извършваме в момента, потвърди, че линията ще е икономически изгодна“, подчерта Милтенова.

Тя изрично уточни, че ако компанията ѝ подпише контракта, то автобусите на „Бус Перник“ по маршрута ще тръгнат около 20 септември.

„Цената е 8,80 лева и от нея няма никакво мърдане. Върху нея не могат да се начисляват допълнителни такси“, посочи управителят на фирмата превозвач.

Check Also

Започва продажбата на електронни винетки

Продажбата на електронни винетки започва на 17 декември от 14.00 часа, съобщиха от пресцентъра на …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *